Wie zijn we

De boerderij:


Op 20 april 2015 startte Zorgboerderij Huppeldepup vzw met activiteiten voor kinderen en volwassenen met een fysieke en of mentale beperking, leerlingen met nood aan time out of werknemers met burn-out.

Onder begeleiding worden activiteiten met onze dieren georganiseerd zoals “konijnknuffelen”, “rollebollen varken”, “schaapjes tellen” en “schatten zoeken in het kippenhok” maar ook dagdagelijkse taken als verzorgen en voederen van de dieren.

Huppeldepup biedt volgende activiteiten aan: dagbesteding en time out, in halve of hele dag en hippo en dierentherapie op uurbasis.

Hippotherapie en aangepast paardrijden zijn activiteiten met en op het paard die door ons begeleid worden. Het contact met het paard kan bijdragen tot een verbetering van de levenskwaliteit op fysiek, mentaal, psychisch en sociaal vlak. Het paard helpt om de ‘cocon’ waarin sommige personen met een handicap zich bevinden open te trekken.

Dierentherapie is eerder gebaseerd op het empowermend werken. Talenten ontdekken en positieve ervaringen opdoen. Het zelfvertrouwen laten groeien en ingaan op de noden van het kind.

De doelstellingen worden op voorhand vastgelegd tijdens het intakegesprek. Data worden besproken en tussentijdse evaluatie kunnen aangevraagd worden. Samen met onze orthopedagogen gaan we op zoek naar de kracht van elk kind.

Scholen, kindercrèches en woonzorgcentra kunnen bij ons terecht voor boerderij uitstappen en kunnen genieten van een ruime keuze aan activiteiten telkens opnieuw op maat van de bezoekers.

Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen tussen 3 en 16 jaar met en zonder beperking bij ons terecht voor kampen en belevingsdagen. Er is keuze uit verschillen thema’s: Boerderij – Crea of Hippo het kan allemaal. We zetten enorm in op inclusie. Zorgboerderij is er voor Iedereen. Iedereen is uniek, samen leren werken, spelen en plezier maken. Samen maken we de wereld een klein beetje mooier.

We ervaren het echte “boerenleven” in al zijn facetten, keren terug naar de natuur en genieten van de kleine dingen.

Dit kan via de webshopOnze visie


Zorgboerderij Huppeldepup is een plek waar je jezelf kan zijn, waar je je talenten kan inzetten en plezier kan beleven in het werk dat je doet.

We bieden ruimte voor ontwikkeling, groei en beleving waarbij de eigenheid, mogelijkheden en de vraag van de helpende hand centraal staat. Daarom bieden wij verschillende trajecten aan zoals: zinvolle dagbesteding, dieren therapie, Hippo therapie, time-out, en school flankerend traject. Er wordt rekening gehouden met hun noden en wensen. Dit betekent dat de begeleiding de mogelijkheden zo veel mogelijk afstemt op de hulpvraag en hulpbehoefte van de helpende hand.

Stap voor stap gaan we zien waar hun interesses liggen en wat ze op dat moment aankunnen.

Waar haal je je energie uit en wat geeft je voldoening? Dit zijn de belangrijkste vragen om een stap vooruit te maken. We ervaren het echte boerenleven in al zijn facetten, keren terug naar de natuur en genieten van de kleine dingen. Wij staan ervoor om aandacht voor elkaar en de natuur te hebben op een eerlijke en respectvolle manier, waardoor wij een fijne plek kunnen bieden aan mensen die structuur, regelmaat en/of een nuttige invulling van hun tijd zoeken. We voelen ons dan ook steeds betrokken bij de verschillende doelgroepen die onze boerderij bezoeken. Wij werken zoveel mogelijk krachtgericht en empowered. We willen hun vooral laten zien wat ze wel kunnen, niet wat hun minder goed lukt. Ook de nodige rustmomenten samen met de dieren inlassen is hier zeker van toepassing.

Want zelfzorg is ook zorg.
Openpoortjesdagen:


Elke eerste zaterdag van de maand, behalve in januari, organiseren we een openpoortjesdag waar al onze leden kunnen komen genieten van de diertjes. Tussen 10h en 16h kunnen groot en klein de dieren bezoeken, konijnknuffelen, schaapjes tellen, …

Lid worden kan ook op deze dag, spreek ons zeker aan.

In de Circustent kunnen de bezoekers een hapje en een drankje nuttigen. Alle consumpties zijn aan democratische prijzen.

Eerstvolgende Open Poortjes Dag is Zaterdag 4 mei 2024 Steun onze werking

Kampenwinkel